Download

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

«Αν μου το ζητήσει ο ΠΑΟΚ γυρίζω...»

Ο Λούκας Πέρεθ αποκαλύπτει τις σκέψεις τους για το μέλλον της συνεργασίας του με τον "Δικέφαλο" και την ομάδα της πατρίδας του σε νέα συνέντευξή του.Μερικές ώρες μετά την συνάντηση του ατζέντη του με τους ανθρώπους της Λα Κορούνια για να συζητήσουν για το μέλλον της συνεργασίας τους, ο Λούκας Πέρεθ με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα "La voz de galicia" επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να μείνει στην ισπανική ομάδα.
Διαβάστε τη συνέντευξή του:
-Ποιες είναι οι πιθανότητες η συνεργασία σας να μετατραπεί σε συμβόλαιο μακράς διάρκειας;
"Όσο παραμένουμε στην πρώτη κατηγορία, υπάρχουν ανοιχτές πιθανότητες. Αλλά δεν υπάρχει χρόνος τώρα να μιλήσουμε γι' αυτό. Όταν σωθούμε και μαθηματικά, θα συζητήσουμε για το μέλλον μου. Τώρα είναι καλύτερο να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Αλλά μην ανησυχείτε, το πρόβλημα δεν θα είναι μεταξύ Λα Κορούνια και Λούκας".
-Φαίνεται ξεκάθαρο ότι θέλεις να μείνεις εδώ...
"Που θα είμαι καλύτερα από το σπίτι μου, με την οικογένεια και τους φίλους μου; Ξέρω όμως ότι είμαι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, κι αν πρέπει να επιστρέψω θα το κάνω γιατί έτσι συμφωνήσαμε. Μου φέρθηκαν πάντα καλά και ένιωσα ότι με αγαπάνε".
-Το πρόβλημα είναι να πειστεί ο ΠΑΟΚ να σε αφήσει με μικρότερο ποσό απ' ότι προβλέπει η ρήτρα στο συμβόλαιό σου;
"Δεν ξέρω. Θα φανεί. Ίσως μετά από αυτό το χρόνο που έπαιζαν χωρίς εμένα, να μην ποντάρουν σε μένα στην Ελλάδα. Ξέρουν ότι τρέφω αγάπη για τον σύλλογο, αλλά δεν ξέρω πώς είναι τα πράγματα τώρα. Αλλά επιμένω. Αν θέλουν να γυρίσουν, θα το κάνω. Κανένα πρόβλημα. Έχει συζητηθεί κάτι. Στη Λα Κορούνια ξέρουν ότι θέλω να μείνω και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας".
-Έχοντας κάνει πραγματικότητα το όνειρο να παίξεις στη Λα Κορούνια, ποιο είναι το επόμενο βήμα;
"Όταν μεγαλώνεις, θες να προοδεύεις. Αλλά η πρόοδος είναι μεγαλύτερη εδώ. Το να οδηγήσουμε την Λα Κορούνια ξανά στην κορυφή θα ήταν πολύτιμο, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Για τώρα είναι απλά όνειρο".
-Έχει αλλάξει η ζωή σου από τότε που ήρθες εδώ το καλοκαίρι; Πριν δεν θα σου ήταν πιο εύκολο να βρίσκεσαι στο εξωτερικό;
"Είναι ξεκάθαρο ότι πριν δεν γνώριζα τόσους ανθρώπους, όσους τώρα, εδώ κι αυτό μετρά. Η αναγνώριση από τους συμπολίτες μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα μπορούσε να μου συμβεί".
-Ποιο ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της περιόδου που είχες μεταναστεύσει;
"Το πιο δύσκολο ήταν όταν άρχιζαν να μου λείπουν πράγματα, όπως το να είμαι σε θέση να πάω στο φούρνο, στο σούπερ μάρκετ, για έναν καφέ. Στην Ουκρανία πέρασα καλά, αλλά ήρθε και μία δύσκολη περίοδος για μένα. Είχα συμπαίκτες που δύσκολα έβρισκαν για να φάνε. Δεν πληρωνόμασταν. Μας κορόιδευαν. Ήταν δύσκολα, αλλά τώρα έχουν ξεχαστεί".
Μετά από ορισμένες ερωτήσεις για το ισπανικό πρωτάθλημα...
-Πώς είσαι μετά από ορισμένους δύσκολους μήνες;
"Ικανοποιημένος γιατί έχω ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών. Το γόνατό μου πάει όλο και καλύτερα και δεν θέλω να θυμάμαι όταν έπεσα στο έδαφος. Τώρα το σημαντικό είναι να φτάσω στο 100% της ετοιμότητάς μου".
-Ο ατζέντης σου λέει ότι είσαι ακόμη στο 50% από αυτό που έχει δει στο παρελθόν...
"Ο ατζέντης μου με γνωρίζει καλά. Δεν ξέρω αν είμαι στο 50%, αλλά είμαι ακόμη πίσω. Νιώθω όμως πολύ καλά. Αντέχω 90 λεπτά με μεγαλύτερη ευκολία κάθε φορά".
-Μπορείς να παίξεις και στις τέσσερις θέσεις της επίθεσης, όπως έχεις δείξει σε Ουκρανία και Ελλάδα. Πώς είναι να παίζεις σαν δεύτερος επιθετικός;
"Πάντα λειτουργούσα ως κεντρικός επιθετικός μέχρι που πήγα στην Ουκρανία. Εκεί άρχισα να παίζω περιφερειακά. Και τώρα είμαι δεύτερος επιθετικός. Και στην κορυφή της επίθεσης να παίζω νιώθω πολύ άνετα. Αλλά αν πρέπει να είμαι στην περιφέρεια, πάλι είμαι χαρούμενος".
-Το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από σένα, σε κάνει να παίζεις μερικές φορές με βιασύνη γιατί θες να κάνεις πολλά πράγματα;
"Δεν νομίζω ότι συμβαίνει αυτό. Νομίζω ότι όλη η ομάδα παίζει με μεγάλη προθυμία να δείξει ότι αξίζει να βρίσκεται εκεί που είναι. Κόντρα στην Σεβίλλη παίξαμε πολύ καλά, για παράδειγμα. Και σε ό,τι με αφορά προσωπικά, δεν νομίζω ότι ένας παίκτης μπορεί να κάνει τα πάντα. Δεν είμαι σωτήρας ή κάτι τέτοιο".
-Περίμενες ότι θα είσαι πρώτος σκόρερ της ομάδας;
"Δεν είναι κάτι που... βασανίζει η σκέψη μου. Για να πω την αλήθεια, μου δίνει αυτοπεποίθηση. Όμως, αν τα γκολ δεν φέρνουν βαθμούς κάτι γίνεται λάθος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου