Download

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Άρνεσεν: «Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ που φτιάχνω...»

Ο Φρανκ Άρνεσεν τοποθετήθηκε δημόσια κι άνοιξε τα χαρτιά του, παρουσιάζοντας το πλάνο του..Το σκεπτικό της επιλογής του Ιγκόρ Τούντορ, οι ακαδημίες, ο Πάμπλο Γκαρσία και άλλα πολλά αναλύθηκαν από τον νέο τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ..Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 26, Σταυρούπολη.
Τηλέφωνο: 2310 600 244

Το σκεπτικό της επιλογής του Ιγκόρ Τούντορ, οι ακαδημίες, ο Πάμπλο Γκαρσία και άλλα πολλά αναλύθηκαν από τον νέο αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Φρανκ Άρνεσεν.


--->HERMANO all day Sports Cafe-Bar.
Καραολή Δημητρίου 189, Εύοσμος.
Τηλέφωνο: 2311 222 127

Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η συνέντευξη Τύπου του Φρανκ Άρνεσεν αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ δεν έκανε… μεταγραφικές αποκαλύψεις, όμως όσα είπε μέσα σε μία ώρα και είκοσι λεπτά ήταν σημαντικά για να αντιληφθεί και ο κόσμος πως σκέφτεται.

Ο Άρνεσεν αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ, μίλησε για την επιλογή του Ιγκόρ Τούντορ, για τους… τομείς δράσης του, τις μεταγραφές (χωρίς ονόματα βέβαια…) και το αγωνιστικό πλάνο του.

O Φρανκ Άρνεσεν πριν δεχθεί ερωτήσεις έκανε μία γενική τοποθέτηση: «Ευχαριστώ τον ιδιοκτήτη και τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που μου δείξανε. Θα δουλέψω πάνω σε τρεις τομείς. Την πρώτη ομάδα, τις Ακαδημίες και το Τμήμα Σκάουτινγκ και όλους όσους τα απαρτίζουν. Προτεραιότητα μας αυτή την στιγμή είναι η πρώτη ομάδα. Ο χρόνος είναι λίγος, αλλά πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά.

Η επιλογή του προπονητή έγινε με βάση την ιστορία του συλλόγου και την ελληνική νοοτροπία. Ήθελα νεαρό προπονητή. Ο έμπειρος θα είμαι εγώ και θα είναι δίπλα του. Νομίζω βρήκα αυτό που έψαχνα και είναι ο Ιγκόρ Τούντορ.

Η φιλοδοξία του ιδιοκτήτη με έπεισε. Μου αρέσουν οι φιλόδοξοι άνθρωποι. Το πάθος των φιλάθλων, η νοοτροπία του συλλόγου και οι φιλοδοξίες του ιδιοκτήτη με ώθησαν να έρθω. Δεν θα έπαιρνα έναν προπονητή αν δεν ήμουν σίγουρος ότι θα εξαντλήσει το συμβόλαιο του. Δεν μιλάω ποτέ με βάση το εάν.

Δική μου ευθύνη ο προπονητής. Πιστεύω στον Τούντορ. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος σύλλογος. Πάντα στόχος μας είναι να χτίσουμε μία ομάδα με φιλόδοξους και εργατικούς ανθρώπους. Δεν μπορούμε από το ξεκίνημα να πούμε πάμε για το πρωτάθλημα. Παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για το τι τον έπεισε να αποδεκτεί την πρόταση του ΠΑΟΚ: “Η φιλοδοξία που εξέφρασε ο ιδιοκτήτης. Θέλει να φέρει τον σύλλογο στην κορυφή. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι φιλόδοξοι. Αυτό που είναι επίσης συμαντικό είναι πως καταλήξαμε πως θα επέλεγα τον προπονητή. Μην ξεχνάμε πως γνωρίζω τον σύλλογο, μου αρέσει το πάθος των φιλάθλων του. Ο ιδιοκτήτης έχει δώσει υγεία στον σύλλογο που είναι επίσης πολύ σημαντικό. Θα μπορέσω να δουλέψω καλά εδώ και αυτό είναι που με έκανε να έρθω εδώ”

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: “Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο κλαμπ, πρέπει πάντα να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Στόχος μας είναι να χτίσουμε μία ομάδα και δεν αναφέρομαι μόνο στους παίκτες, αλλά με ανθρώπους φιλόδοξους και αποφασισμένους να εργαστούν σκληρά. Ξεκινάμε με στόχο να κερδίσουμε το κάθε ματς, θα δούμε στο τέλος πόσο μακριά θα φτάσουμε. Είμαστε τοπ κλαμπ, είμαστε στις τρεις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα. Εάν κάποιος πει βέβαια από τώρα πως θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, δεν γνωρίζει από ποδόσφαιρο.

Αύριο ξεκινάμε προπονήσεις, θέλω να δω πειθαρχία, επιθυμία και πάθος. Όχι μόνο από τους παίκτες, από όλους, ακόμα και από εμένα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να χτίσουμε μια νοοτροπία μέσα στο χορτάρι”.

Για το τι θα θεωρεί επιτυχία στο φινάλε της σεζόν: “Δεν έχω γυάλινη σφαίρα να δω το μέλλον. Θέλω να δω μια ομάδα που οι παίκτες της θα παλεύουν ο ένας για τον άλλο, θα ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο, θα είναι πειθαρχημένοι, θα έχουν το πνεύμα νικητή. Κάποια μέρα μπορεί βέβαια να είσαι τυχερός, την άλλη όχι. Ο στόχος μου είναι να έχουμε μια ομάδα που θα παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, θα έχει καρδιά και πάθος. Για αυτό, σημαντικό ρόλο θα έχει και ο προπονητής, ο οποίος θα έχει το 110% της στήριξής μου”.

Για ην επιλογή του Τούντορ: “Αφού πρώτα συζητήσαμε με τον ιδιοκτήτη, μου είπε πως θέλει έναν νέο προπονητή. Έκανα πολλές συνεντεύξεις και κατέληξα στον Τούντορ. Δεν έχει πολλή εμπειρία, αλλά μην ξεχνάτε πως είναι προπονητής έξι χρόνια στο μεγάλο σχολείο της Χάιντουκ.

Έχει τις δικές του ιδέες, έχει υπάρξει βοηθός στην Εθνική Κροατίας, έχει δουλέψει σε ένα δύσκολο κλαμπ όπως είναι η Χάιντουκ που σου επιτρέπει να αναπτύξεις τις δικές σου ιδέες χωρίς πίεση. Έχει καταγράψει μια φανταστική καριέρα, σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου. Επίσης, η Χάιντουκ φημίζεται για τη σχολή προπονητών της”.

Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ και τις μεταγραφές: “Υπάρχουν ακόμα παίκτες που δεν τους γνωρίζω γιατί δόθηκαν δανεικοί. Επίσης υπάρχουν πολλοί που τους ξέρω αλλά δεν τους γνωρίζω σε βάθος. Ποτέ δεν απάντησα σε φήμες και δεν θα το κάνω ούτε τώρα σε ότι αφορά τα μεταγραφικά σενάρια που ακούστηκαν ή ακούγονται. Αν θέλουμε τον Μέσι ή τον Πέλε κτλ. Όταν έρθει κάποιος παίκτης, θα σας ενημερώσουμε για το σκεπτικό μας. Οι παίκτες πρέπει να είναι ήρεμοι και προσηλωμένοι στα καθήκοντά τους”.

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: “Τον ρώτησα τι θέλει να κάνει. Είχα ζητήσει ένα πενταετές πλάνο. Μου είπε θέλει να γίνει προπονητής αλλά για μένα πρέπει ένας προπονητής να έχει εμπειρία. Στόχος μου είναι να τον προστατεύσω. Τώρα θα αναλάβει ασίσταντ κόουτς στην ομάδα της Κ17. Μετά από χρόνια ίσως να αναλάβει την πρώτη ομάδα. Ο Κοκού αρχικά είχε αναλάβει την ομάδα της Κ19 και τώρα είναι στην PSV. Tην δεύτερη χρονιά έφερε τίτλο. Είναι επικίνδυνο για έναν νέο προπονητή να τον… σκοτώσεις. Αυτό το συζήτησα με τον Πάμπλο και συμφωνήσαμε στις ιδέες”.

Για το ότι δύσκολα έρχονται μεγάλα ονόματα στην Ελλάδα λόγω κρίσης και χαμηλού επιπέδου της Λίγκας: “Εργάζομαι μέρα νύχτα για να βρω νέους παίκτες. Οταν θέλει να πάει ένας παίκτης σε μεγάλα πρωταθλήματα, στην Ισπανία ή την Αγγλία, είναι δύσκολο για εμάς… Όσο για τους μεγάλους σε ηλικία παίκτες, δεν έχω κάτι μαζί τους. Το θέμα είναι να δούμε πόσο φιλόδοξος μπορεί να είναι. Μην ξεχνάμε ότι ένας τέτοιος παίκτης μπορεί να κάνει την διαφορά”.

Για το αν επηρεάζει τον προβληματίζει ότι υπάρχουν νωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις: “Δεν με αγχώνει αυτό, πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους. Η μεταγραφική περίοδος τελειώνει στις 31 Αυγούστου. Δεν θα ζητήσω από τον ιδιοκτήτη να υπογράψει με παίκτες μόνο για να κάνουμε μεταγραφές”.

Για τις δικαστικές έρευνες: “Προέρχομαι από μία χώρα όπου δεν υπάρχει ανοχή σε τέτοια ζητήματα. Αντίστοιχα ζητήματα υπήρχαν και στην Ιταλία. Καλύτερα που ήρθα τώρα γιατί όλοι ασχολούνται με αυτό. Ολοι εμείς πρέπει να λειτουργήσουμε σαν παράδειγμα, σε όλες τις ομάδες”.

Για το ότι επέλεξε ο Τούντορ τους βοηθούς του κι όχι ο ΠΑΟΚ: “Δεν ξέρω το τεχνικό επιτελείο με τον προηγούμενο προπονητή.  Θεωρώ πως μπορεί να φέρει όσους θέλει. Είναι πολύ σημαντικό να νιώσει πως ο σύλλογος τον στηρίζει”.

Για τους νέους παίκτες: “Οι Ακαδημίες είναι το πάθος μου. Λατρεύω τους νεαρούς παίκτες και θέλω να τους βλέπω να αναπτύσσονται. Αλλά είναι σημαντικό να κερδίζει η ομάδα. Είδα πέρυσι νέους παίκτες. Μπορείς να αντλήσεις λεφτά από τις ακαδημίες και είναι σημαντικό να έχουν το DNA του συλλόγου. Γι’ αυτό χαίρεται και ο κόσμος, να βλέπει νεαρούς να ανεβαίνουν από τις ακαδημίες και να βοηθούν την μεγάλη ομάδα. Οι νέοι παίκτες θέλουν καθοδήγηση. Η ομάδα δεν πρέπει να έχει ούτε μόνο νέους παίκτες, ούτε μεγάλους. Πρέπει να υπάρχει μια μίξη αυτών των δύο”.

Για το ποιος θα εκφράζει το DNA του ΠΑΟΚ στην πρώτη ομάδα, αφού ο ίδιος είναι Δανός και το τεχνικό τιμ Κροάτες: “Εχω ζήσει στο εξωτερικό από το 1975. Δεν νομίζω πως έχει να κάνει από την χώρα που προέρχεσαι… Το σημαντικό είναι ο παίκτης να δουλέψει σκληρά. Πολλοί εξελίχθηκαν σε καλούς παίκτες, άλλοι έμειναν μόνο ταλέντα. Εμείς πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε νεαρούς να βελτιωθούν. Δεν θεωρώ πως είναι πρόβλημα να υπάρχουν ξένοι στην ομάδα. Το θέμα είναι να έχει την γνώση. Εχουμε παίκτες που προωθήθηκαν όπως ο Κάτσε. Συνεχίζουμε για να βγάλουμε παίκτες..”.


Επιμέλεια άρθρου:


*Πατήστε ΕΔΩ αν θέλετε Like στην ομάδα του σάιτ μας (Aetos26.gr) στο Facebook, για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του ΠΑΟΚ, της Εθνικής Ελλάδος αλλά και τα νέα σε όλο τον κόσμο σε ποδόσφαιρο-μπάσκετ & σε διάφορα κορυφαία αθλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου